Nešildomas pastatas, ar jam reikia energinio naudingumo sertifikato?

4 komentarai

Vaizdo įraše pateikiame pavyzdį kada tokiam pastatui nereikalingas energetinio naudingumo sertifikatas. Jeigu jūs parduodate namą, sodybą ar kitos paskirties pastatą, notarinio sandorio metu, turėsite turėti pastato energetinį sertifikatą arba pažymą, kurioje ekspertas nurodys, kodėl pastatas yra nesertifikuojamas. Taigi, jeigu pastate nėra šildymo sistemos, tokiam pastatui energinio naudingumo sertifikatas neprivalomas. Ekspertas išduos pažymą apie sertifikato ne būtinumą. Pažymoje turi būti nurodytas pastato tikslus adresas, unikalus numeris ir kt.  Jeigu jūsų pastatas neturi šildymo sistemos, ji yra išmontuota, sugedusi, neveikianti, jums užteks pažymos. Pažymą galite užsisakyti pas mus.

Tel. 862290042

 

Ankstesnis įrašas
Pastato energinio naudingumo projektinis sertifikatas
Kitas įrašas
A, A+, A++ namo energinio naudingumo sertifikavimas

4 komentarai. Leave new

  • Sveiki. Pirkome namą ir sandorio metu buvo nurodyta, kad namas nešildomas, nors registro dokumentuose nurodyta centrinis šildymas. Pirkome su sugedusia šildymo sistema(prakiuręs pečius). Kaip tokiu atveju? Ar galėtumėme pretenduoti į paramą, ar reikalingas sertifikatas,ar užtenka tik pažymos?

    Atsakyti
  • Sveiki. Parduodame sodyba su senu namuku. Namas buvo šildomas krosnimi. Krosnis pardavimo metu yra išardyta ir namukas neapšildomas. Ar mūsų atveju, reikalingas sertifikatas ar pažyma, parduodant?
    Ačiū.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Fill out this field
Fill out this field
Įveskite tinkamą el. pašto adresą.
You need to agree with the terms to proceed